Manuel behandling

Hos Thomas møder du en behandler der tænker ud af boksen og anskuer dine problemområder fra en anderledes vinkel.

Alle behandlinger ses ud fra et osteopatisk synspunkt hvor kroppen ses som en helhed.

Manuel behandling er behandling med hænderne, og hos Thomas kombineres mange forskellige teknikker ofte for at sikre det bedste resultat. Thomas er uddannet manuel terapeut, sportsmassør, sportsakupunktør og sportsskadeterapeut. Han råder derfor over mange forskellige muligheder indenfor behandlingsteknikker og kan herigennem finde den helt rette behandlingsteknik der matcher din problematik så den kan afhjælpes mest effektivt.

Kroppen hænger sammen på kryds og tværs, og med manuel behandling ses kroppen som en helhed og der er ikke kun fokus på det sted der umiddelbart giver problemer, da det ofte viser sig at den bedste behandling starter et helt andet sted. Derfor starter hver manuel behandling også med en grundig undersøgelse af hele kroppen.

Her er nogle af de redskaber fra værktøjskassen som bruges til behandlingen:

Muskel energi teknik – fysisk anvendelse af musklerne i en kontrolleret stilling, i et samarbejde mellem klienten og den manuelle terapeut
Myofascial release teknik – påvirkning af bindevævshinde der omgiver musklerne
Trigger punkt behandlingTriggerpunkter er spændings-knuder, der er opstået ved skade eller overbelastning i musklerne.
Massage – løse op for spændinger i muskler med tryk, strøg og æltning.
Tværgående massage – massage på tværs af muskelfibrenes retning.
Mobilisering – langsomt tempo med små bevægelser. Kan ske i hvilken som helst del af leddets bevægebane.
Manipulering – manuel påvirkning med kort og præcist tryk. Foretages oftest i leddet yderstillinger.

En manuel behandler bruger teknikker, der ligner dem du kender fra f.eks. en kiropraktor, til mobilisering af nakke, ryg og bækken.

Der er nogen som er lidt nervøse for manipulering, og derfor foretrækker nogle af de andre behandlinger der tilbydes. Manipulering er utrolig effektiv og når det omkringliggende væv bliver varmet godt op så mærkes manipuleringen stort set ikke som andet end et lille tryk.

Book tid her