din kropsmekaniker

Jeg kalder mig krops mekaniker fordi kroppen er lidt som en bil.

En bil skal til service en gang imellem for at tjekke om alt er som det skal være. Den skal også til service selvom der umiddelbart ikke er noget galt, for det er ikke altid problemer kan ses med det blotte øje, nogen gange skal der fagfolk til.

Når bilen så skal på værksted, skal der justeres på forskellige ting, så den igen kan køre problemfrit.

En bilmekaniker bruger sine hænder til at mærke om alt er som det skal være og bruger igen sine hænder til at fikse hvad han nu måtte finde af problemer.

Der er mange der f.eks. har været til røntgen, og næsten lige så mange har fået samme svar “du fejler ikke noget”. Tager man et billede af en bil, der står stille, fejler den heller ikke noget. Det er i bevægelse problemerne opstår. En mekaniker lytter, føler og ser hvordan bilen “bevæger” sig og tager udgangspunkt i sine observationer.

Som kropsmekaniker arbejder jeg ud fra de samme principper.

Hvordan fungere kroppen i bevægelse. Står alting som det skal? Og ikke mindst bevæger alting sig som det skal?

En krop skal også til service, OGSÅ selvom der ikke altid umiddelbart er noget galt med den. Kroppen er fantastisk og den klarer det meste selv, men til tider skal den have hjælp fra dig og fra din kropsmekaniker – ellers går den i stykker.

Se på smerter som et isbjerg i vandoverfladen. Kroppen har en masse smerte den hele tiden arbejder med, det er det der ligger under havoverfladen. Så kommer smerten op til overfladen og du får besked. AV, tænker du, det var meget pludseligt. Men det var det faktisk slet ikke, det har ligget under overfladen ubehandlet fordi det endnu ikke var “livstruende”.

Mange vil opleve at smerten er væk næste dag og så tænker de fleste, “nå det var nok ikke noget”. Så går der lidt tid og SLAM!! Helt ud af det blå en skade. Måske du kan se hvad der skete ellers forklarer jeg det lige.

Det var så stort et problem at kroppen blev nødt til at sende et smerte signal op til dig så du kunne reagere på det. Dagen efter så havde kroppen fået lidt hvile, så den lige nøjagtig kunne klare det, men kun lige akkurat.  Du lyttede ikke til smertesignalet, så der skete det at kroppen ikke kunne klare mere selv, hvilket resulterede i en ledskade, et hold i ryggen el. lignende.

En skade kommer IKKE pludseligt medmindre den er akut (slået benet mod bordet f.eks.).

Lyt til din krop.

Som kropsmekaniker sørger jeg for hele tiden at justere lidt på de møtrikker/led der ikke kører helt optimalt samt sørger for at ophænget/musklerne ikke er for stramme og på den måde går jeg hele maskineriet igennem og får kroppen til at spinde som en kat. På den måde undgår du at smerterne kommer op til overflade og skaber gener for dig.